AntivirusTopp10
Opplysninger om reklameinnhold
Avast

Anmeldelse av Avast

9,1
Svært bra
Vår dom: "Av de fire testene som kjøres av AV-Comparatives, fikk Avast tre "Advanced+"- og én "Advanced"-vurdering. Det er bra nok, spør du meg. Avast er utvilsomt topp 10."
Kjøp Avast - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.avast.com/no-no/spesialtilbud

Firmabakgrunn

Avast er et børsnotert selskap som ble stiftet i Praha i Tsjekkia i 1988. Grunnleggerne er Eduard Kucera og Pavel Baudiš. Selskapet har for tiden rundt 1700 ansatte, og inkluderer datterselskapene AVG Technologies og HideMyAss.

Priser og anerkjennelse

Avast mottar stadig priser og anerkjennelse for sikkerhetsprogrammene sine til Windows. Dette inkluderer "Editor's Choice"-prisen for beste gratis antimalware-program fra PCMag og en "Advanced+"-pris fra AV-Comparatives i kategorien for virkelighetstester. De har også fått anerkjennelse fra CNET for å være den mest populære nedlastingen.

Sikkerhetsfunksjoner

Avast er et antivirusprogram med mange funksjoner. Uansett om du trenger beskyttelse for PC, Mac, Android, Apple-produkter eller til og med IoT-enheter, har Avast en sikkerhetspakke som passer for deg. Gratispakken er veldig enkel, og gir overlegen malware-beskyttelse, sikkerhet mot svakheter i WiFi-nettverket og et passordhvelv der du kan sikre passordene dine.

Resultatene i tredjepartstester sår ingen tvil om at programvaren er imponerende. Avast går alltid til topps, og slår ut konkurrentene sine. Av-Test Institute gir for eksempel testresultater i 4 forskjellige kategorier, med en maksimal poengsum på 18. Avast fikk 17,5. Slike resultater, eller enda bedre, er normen for Avast Antivirus.

Du kan være trygg på at Avast sørger for å gi deg beskyttelse mot malware og pshishing. Siden det finnes massevis av phishing-nettsider og de er ekstremt enkle å lage og publisere, er det helt avgjørende at alle enheter i dag har beskyttelse mot dette. Avast får toppscore innen beskyttelse mot phishing-angrep. I en nylig, uavhengig test, blokkerte Avast utrolige 98 % av slike angrep.

Ekstrafunksjoner

I motsetning til flere av konkurrentene, tilbyr ikke Avast foreldrekontroll. Det er imidlertid ikke alle som er foreldre, og dette er derfor ikke nødvendigvis en avgjørende faktor. Hvis du bruker webkameraet ditt ofte, eller hvis du oppbevarer sensitive dokumenter på enheten din som du ikke lenger har behov for, kan du være interessert i noen av funksjonene som tilbys i pakkene i toppskiktet. Dette inkluderer en ny funksjon som stanser spionering via webkameraet ditt, og en funksjon som fjerner sensitive filer eller dokumenter som ikke lenger er i bruk på systemet. Den aller beste pakken, "Ultimate", inkluderer også et VPN og en fullverdig passordadministrator. Denne passordadministratoren er langt bedre enn den som tilbys i de andre pakkene.

Brukervennlighet og ytelse

Installasjonen går raskt og enkelt, og brukere får en forklaring på hvordan Avast håndterer ikke-personlige data. Du får dessuten muligheten til å velge bort å dele disse dataene, hvis du skulle ønske det. Hovedvinduet eller kontrollpanelet har et brukervennlig design og er enkelt å navigere.

Når det gjelder ytelse og programvarens innvirkning på systemet, får Avast hovedsakelig toppkarakterer i tester utført av AV-Comparatives. Ifølge disse testene har programmet i de fleste tilfeller ingen innvirkning på systemet. Det oppstår imidlertid noen små ytelsesproblemer ved installasjon og avinstallasjon av programmer, samt noe forsinkelse når antivirusprogrammet blir installert for første gang og gjennomfører den første skanningen. Med unntak av disse to tilfellene, har ikke Avast noen påvirkning på systemets ytelse.

Kundestøtte

Avast tilbyr et stort utvalg av kunnskapsartikler og ofte stilte spørsmål, i tillegg til et forum. De har også det som ser ut til å være telefonstøtte, og du kan sende inn en e-post og be dem om å kontakte deg. Det krever imidlertid stor innsats for å få assistanse, og du må fylle ut et skjema bare for å få litt hjelp. Dette er altså ikke en spesielt brukervennlig løsning, spør du meg.

Konklusjon

På tross av noen få ulemper, er Avast et solid program. Du kan være trygg på at du er beskyttet mot malware, phishing og mye mer, forutsatt at du bruker en av betalingsversjonene. Programmet yter bedre enn mange av konkurrentene, og dette gjøres til en forholdsvis rimelig pris.

Til syvende og sist anbefales det!


Avast produktsammenligning

Free Antivirus
Premium Security, én enhet
Premium Security, flere enheter
Ultimate
Blokkerer virus og annen malware
Søker etter svakheter i WiFi-nettverkets sikkerhet
Sikrer passordene dine
Unngå falske sider for tryggere netthandel
Kjør mistenkelige apper på en trygg måte
Lås ute hackere med en avansert brannmur
Blokker irriterende phishing- og søppelpost*
Få et ekstra lag med ransomware-sikkerhet
Forhindre spionering via webkamera
Makuler sensitive filer
Automatiske programvareoppdateringer
Installer på alle enhetene dine: Avansert beskyttelse på opptil ti enheter (PC, Mac, Android og iOS)
Inkluderer Avast Cleanup Premium
Inkluderer Avast SecureLine VPN
Inkluderer Avast Passwords Premium
Kjøp Avast - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.avast.com/no-no/spesialtilbud
Skriv anmeldelse om Avast
Del tankene dine for å hjelpe andre
Captcha
Avast brukeranmeldelser
  • „Godt produkt til beskyttelse av bærbare PC-er osv. Det går litt saktere å starte systemet, men programmet fungerer problemfritt.“
  • „Raskt, perfekt, ukomplisert, 5 stjerner. Brukervennlig, med svært god ytelse “
  • „Har brukt Avast i lang tid, og er veldig fornøyd med hvordan det fungerer.“
Kjøp Avast - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.avast.com/no-no/spesialtilbud