AntivirusTopp10
Opplysninger om reklameinnhold
Norton

Anmeldelse av Norton

9,5
Flott
Vår dom: "Norton Antivirus er en pioner i bransjen, og har vunnet "Editors Choice Award" fra PCMag.com 39 ganger. Funksjonene for foreldrekontroll er enestående."
Kjøp Norton - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.no.norton.com/spesialtilbud

Firmabakgrunn

Norton har eksistert siden 1990, da internett og datamaskiner begynte å bli utbredt, og brukersikkerhet ble et nytt bransjefelt. Selskapet har helt siden starten av vært en dominerende aktør på markedet, og har etter hvert utvidet fra firmasikkerhet til hjemmesikkerhet. I dag fokuserer Norton på sikkerhetspakker som passer både for hjemme-PC-er og mobilenheter.

Priser og anerkjennelse

Norton har vunnet mange priser opp gjennom årene. Blant annet fikk Norton prisen Editor's Choice Award fra PC Magazine i 2015, begrunnet i overlegen kvalitet og brukervennlighet. Samme år vant Norton en innovasjonspris fra AV-test. Top Ten Reviews' Randall Sutherland gav dessuten Norton karakteren 9.2 av 10, grunnet bred beskyttelse og god brukervennlighet.

Sikkerhetsfunksjoner

Nortons sikkerhetsprogramvare er omfattende.

Norton beskytter primært datamaskinen din med en smart brannmur. Denne oppdateres daglig med nye virusdefinisjoner, noe som øker brannmursikkerheten. I tillegg inngår en årlig og mer omfattende oppdatering. Brannmuren er kontinuerlig i drift, og sjekker alt som kommer inn i datamaskinen din. Dette er tydelig via programmets avanserte varselsystem. Hver gang Norton er usikker på noe som er på vei inn i datamaskinen din, dukker det opp et lite popup-vindu. Via dette vinduet får du muligheten til å blokkere eller godkjenne innkommende datapakker.

Norton ser dessuten automatisk etter trusler i e-postvedlegg, samt lenker i Facebook-innlegg eller -meldinger. Det er alltid mulig å gjennomføre et grundig skann via kontrollpanelet, slik at du kan søke gjennom hele datamaskinen din. Et slikt skann fjerner søppelfiler som gjør at datamaskinen kjører sakte. Det fjerner dessuten eventuelle virus som allerede har kommet seg inn på enheten før installasjon av Norton.

Visse Norton-pakker inkluderer også et sikkert VPN. Denne funksjonen skjuler IP-adressen din for å forhindre identitetstyver eller virus fra å spore aktiviteten din og innhente opplysninger om livet ditt. Norton har også en «Safecam»-funksjon som forhindrer at virus sporer deg når du bruker webkameraet. Dette er en enestående funksjon som sjelden inngår i andre antivirus-pakker.

Flere vel ansette selskaper har vurdert Nortons ytelse i uavhengige tester. Dennis Labs vurderte Norton til AAA, med 100 prosent nøyaktighet ved identifisering av virustrusler. AV-test, en uavhengig, tysk testlab, gav Norton høye karakterer i alle kategorier: 6/6 for beskyttelse, 5,5/6 for ytelse og 6/6 for brukervennlighet.

Ekstrafunksjoner

Avhengig av hvilken programvarepakke du velger, tilbyr Norton en viss mengde skylagringsplass for sikkerhetskopiering av data i tilfelle feil eller tyveri av enheten din.

Passordbeskyttelse er inkludert i alle Norton-pakker.

Norton tilbyr også «Dark Web Monitoring». Denne funksjonen søker etter personopplysningene dine i det mørke nettet, det vil si nettsider som ikke er offentlig tilgjengelige, for å varsle deg om mulig identitetstyveri.

Funksjonspakken LifeLock gir førsteklasses identitetsbeskyttelse. Denne pakken tilbyr overvåkning av det mørke nettet, kredittovervåkning, et identitetsvarselsystem som informerer deg om mulig identitetstyveri og pakker for finansbeskyttelse i tilfelle opplysningene dine kommer på avveie. Dette gjør Norton til et enestående valg for de som utfører mange transaksjoner på nettet.

Funksjonene for familiebeskyttelse fra Norton anses som de beste i bransjen i nesten alle antivirusanmeldelser på nettet. Hvis denne funksjonen er viktig for deg, bør du altså sørge for å velge Norton når du går til anskaffelse av en antiviruspakke.

Brukervennlighet og ytelse

Norton-programmene styres via et kontrollpanel som er tilgjengelig via skrivebordet. Grensesnittet anses for å ha et brukervennlig og intuitivt design.

Norton er kjent for å være et tungt program på grunn av de mange funksjonene og en meget omfattende brannmur. Denne brannmuren er ansvarlig for å skanne så og si alt som prøver å påvirke datamaskinen din. For å oppnå total beskyttelse må du dermed ofre litt hastighet. McAfee, på den andre siden, tilbyr samme beskyttelse med bedre ytelse. McAfee tilbyr imidlertid ikke like mange ekstrafunksjoner, og heller ikke identitetsbeskyttelse.
Norton har konsekvent vunnet tester der hovedmålet er å fjerne søppel på datamaskinen og eliminere virus. Denne eksepsjonelle grundigheten får du på bekostning av litt økt belasting på datamaskinens prosesser.

Antall lisenser og pakketilbud

Norton har fire pakketilbud som kommer med ulike antall lisenser.

Norton Security Starter er standardpakken, og gir én lisens for PC, Mac eller mobilenhet. Pakken inkluderer de viktigste sikkerhetsfunksjonene til Norton, inkludert smart brannmur, automatiske oppdateringer og 100 % Virus Protection Promise.

Norton Security Deluxe gir alle funksjonene fra Starter-pakken, men gjelder for opptil 5 forskjellige enheter. Med denne pakken kan du dermed beskytte alle enhetene dine med ett og samme abonnement.

Norton Security Deluxe med Norton Secure VPN gir alle funksjonene fra Starter-pakken for opptil 5 forskjellige enheter. I tillegg inkluderer pakken Norton Secure VPN for 1 enhet.

Norton Security Premium gir alle funksjonene fra Starter-pakken, i tillegg til automatisk sikkerhetskopiering og avanserte sikkerhetsfunksjoner for familien. Lisensen gjelder for opptil 10 forskjellige enheter.

Hvis du vil lese mer om disse pakkene og spesialtilbudene, kan du besøke Nortons nettside via lenken vår.

Kundestøtte

Norton tilbyr en solid kundestøtte som er tilgjengelig alle dager i uken. Du kan få hjelp døgnet rundt, enten via støtteforum på nettet, live-chat eller telefon. Kundemedarbeiderne er alltid tilgjengelige, og hjelper deg med å løse tekniske problemer. De svarer selvfølgelig også på alle spørsmål du måtte ha om programvaren.

Konklusjon

Det er en grunn til at Norton er et av de sterkeste varemerkene innen antivirus-bransjen. Det er ikke mange andre aktører som tilbyr et så bredt utvalg av velfungerende funksjoner, enestående kundestøtte og grundig beskyttelse. Dette er et enestående antivirusprogram som passer perfekt for de som handler mye på nettet og for de som trenger ekstra sikkerhetsfunksjoner for familien.


Norton produktsammenligning

Norton Security Standard
Norton Security Deluxe
Norton Security Premium
Anbefalt for:
1 PC, 1 Mac eller 1 mobil enhet
5 enheter
10 enheter
Beskytter deg mot virus, spionprogrammer, skadeprogrammer og andre trusler på nettet
Avansert sikkerhet bidrar til å beskytte din private og finansielle informasjon når du surfer på nettet
Inkluderer vårt 100 % Virus Protection Promise: Med en gang du starter abonnementet, vil en Norton-ekspert hjelpe deg med å holde enhetene dine virusfrie. Hvis ikke får du pengene tilbake
Lar deg beskytte PC-er, Mac®-er, Android™- og iOS-enheter med ett enkelt abonnement
Hjelper deg med å administrere beskyttelse for alle enhetene dine med en brukervennlig nettportal
Inkluderer avanserte sikkerhetsfunksjoner for Internett-familier, slik at barna dine kan utforske Internett på en trygg måte
Sikkerhetskopierer automatisk bilder, økonomiske filer og andre viktige dokumenter som du velger, på PC-en
Inkluderer 25 GB med automatisk sikkerhetskopiering via Internett for PC-en din, med mulighet for å legge til mer etter hvert som behovene dine endrer seg
Kjøp Norton - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.no.norton.com/spesialtilbud
Skriv anmeldelse om Norton
Del tankene dine for å hjelpe andre
Captcha
Norton brukeranmeldelser
  • „Brukervennlig.... Og helt fantastisk.“
  • „Jeg har 3 små barn, og foreldrekontrollen er veldig bra. Anbefaler dette til alle som ønsker å sørge for at familien er trygg på nettet. Topp kvalitet!“
  • „Uten dette programmet ville jeg ikke ha lagt merke til noe. Takk til de som laget dette programmet. “
  • „Flott program. Ingen grunn til å gi mindre enn 5 stjerner.“
  • „Det er veldig bra. PC-en min er blitt raskere. Jeg anbefaler det. Synd at pro-versjonen ikke er gratis.“
Kjøp Norton - Beskytt datamaskinen din
Beskytt datamaskinen din fra virus, hackere og nettangrep
www.no.norton.com/spesialtilbud