AntivirusTopp10

Best antivirus-program for Windows-PC i 2024

Det beste antivirus-programmet for å sikre Windows-PC eller -laptop og beskytte persondataene dine – testet og vurdert av ekspertene våre. Ved å klikke på produktnavnet i listen nedenfor, får du enkelt oppdaterte priser, tekniske spesifikasjoner og ytterligere informasjon om hvert produkt. Alle antivirus-programmene i listen vår er testet og kompatible med Windows OS.

Opplysninger om reklameinnhold

ÅRETS PRODUKT 2024
Spar 84 %
up1
TotalAV

vi har kåret vinneren: den aller beste antivirusteknologien

 • det mest populære, nye antivirusprogrammet
 • den beste beskyttelsen mot virus
 • ekstrafunksjoner som brannmur, VPN og mye mer
 • i 2024 fikk TotalAV best bransetestscore av AV-TEST
9,8
Best totalt sett
1 407,00 kr
Fra 224,00 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk
Spar 57 %
2
Norton

Norton er det mest kjente varemerket innen antivirusbransjen – og med god grunn...

 • Beskytt PC-en, Mac-en eller mobilenheten din
 • vant
 • virusbeskyttelsesløfte (pengene tilbake-garanti)
 • tilbyr de beste funksjonene for foreldrekontroll
9,5
Flott
749,00 kr
Fra 319,00 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk
Spar 50 %
3down
Panda

De andre krever at du betaler ekstra for et VPN. Med Panda Security inngår et grunnleggende VPN for alle.

 • et gratis VPN inngår i alle pakkene
 • høyeste beskyttelsesnivå
 • enkelt brukergrensesnitt
 • reduserer ikke ytelsen
9,4
Svært bra
466,99 kr
Fra 233,49 kr
Besøk nettside
Spar 45 %
up4
Bitdefender

sikkerhetsløsningene fra Bitdefender får stadig toppkarakterer i ulike tester og publikasjoner over hele verden

 • "Editor's Choice" fra PC MAG 6 år på rad!
 • 500 millioner fornøyde kunder over hele verden
 • foreldrekontroll gir ekstra sikkerhet for foreldre
 • komplett sikkerhet for Windows, Android, macOS og iOS
9,3
Svært bra
689,98 kr
Fra 379,49 kr
Besøk nettside
Spar 70 %
5
Avast

Avast gir god beskyttelse og inkluderer flere viktige sikkerhetsverktøy som hjelper deg med å unngå virus og hackere i systemet ditt.

 • svært god gratisversjon av programvaren
 • enestående resultater i tredjeparts labtester
 • gamer-modus for de som spiller mye på nettet
 • e-post uten søppelfiler – sørger for å holde innboksen din fri for søppel
9,1
Svært bra
899,00 kr
Fra 270,00 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk
Spar 84 %
6
PC Protect

dette «ultimate antivirus-programmet» inkluderer en antivirus-motor, sanntidsbeskyttelse, brannmur, annonseblokkering og mer

 • tilbyr verktøy for systemoptimering
 • vurdert til 4,6/5 på Trustpilot (basert på 673 anmeldelser)
 • en av de mest nøyaktige malware-detektorene på markedet
 • legger ikke beslag på ressurser eller reduserer ytelsen, selv på en gammel PC
8,8
Bra
1 407,00 kr
Fra 224,00 kr
Besøk nettside
Spar 60 %
7
AVG

AVG Antivirus er en prisbelønnet anti-malware-løsning. Den gir beskyttelse på farten og massevis av ekstra funksjoner uten å gå på kompromiss med datamaskinens ytelse.

 • Stolt på av 435 millioner brukere over hele verden
 • Utmerket Trustpilot-vurdering på 4,3 fra 14 322 anmeldelser
 • Tilbyr beskyttelse mot løsepengevirus og webkamera
 • Nyt en 60-dagers gratis prøveperiode!
8,4
Bra
899,00 kr
Fra 360,00 kr
Besøk nettside

Trenger jeg antivirus-program for å oppnå sikkerhet på Windows-PC?

Ville du ha latt ytterdøren stå åpen om natta? Det ville vært en invitasjon for tyver og andre kjeltringer. Det samme gjelder Windows-PC-en din. Hvis du ikke beskytter den, tiltrekker du deg alle typer ondsinnede trusler – virus, botnet, DDoS-angrep, ransomware, malware, phishing og mer.


Er et gratis antivirus-program tilstrekkelig som PC-beskyttelse?

Windows er det mest populære operativsystemet i verden, og det er derfor et populært mål for virus og malware. Alle PC-er med Windows 8 og nyere kommer med et innebygget, gratis antivirus-program kalt Windows Defender. Men, spørsmålet er: er det nok? Klarer det å bekjempe alvorlige trusler, som ransomware og spyware? Er det bra nok i seg selv, eller bør du bruke et annet gratisprogram i tillegg?

Sannheten er at du ikke kan stole på at et gratis antivirus-program klarer å beskytte datamaskinen og personopplysningene dine. Ikke engang Microsoft Defender-versjonen som er forhåndsinstallert på Windows 10 er helt sikker.

Studier har vist at Defender er dårligere enn andre antivirus-programmer når det gjelder beskyttelse mot ransomware og nulldagsangrep. Det klarer heller ikke å blokkere all malware, og det har vært tilfeller der malware-skanningen har sviktet helt. Dette programmet mangler også alle de nyttige ekstrafunksjonene som nå er inkludert i andre antivirus-løsninger: passordadministrator, foreldrekontroll, sikkerhetskopiering og mer.

Som alle andre gratis antivirus-programmer, tilbyr Defender grunnleggende beskyttelse på nettet, men vi ville ikke ha stolt på at enheter er 100 % beskyttet. Datamaskinene våre er tross alt fulle av sensitive opplysninger, som passord, kredittkortinformasjon, bankkontoopplysninger og personlige bilder. Et bra sikkerhetsprogram for Windows koster i snitt mindre enn 400 kr per år, og det anbefales at du skaffer deg beskyttelse i stedet for å risikere alt for å spare noen kroner.


Hva bør jeg se etter i et godt antivirus-program for Windows?

Det kan være en overveldende oppgave å skulle velge den beste antivirus-løsningen. Med tanke på at identiteten din, personopplysninger og bankopplysninger står på spill, er det utvilsomt ikke en avgjørelse du bør ta lett på. Generelt sett er det noen faktorer vi anser som viktig uavhengig av individuelle behov.

Først og fremst trenger du noe som gir beskyttelse døgnet rundt, med kontinuerlige oppdateringer og automatiske skann. Dette garanterer maksimal deteksjonsrate slik at du kan oppdage all malware og adware før det er for sent.

Det er også verdt å være oppmerksom på at phishing- og ransomware-angrep ofte skjer via vedlegg og e-postlenker. Søppelfilteret ditt klarer som regel å holde de fleste av disse phishing-forsøkene ute av innboksen din, men ikke alle. Det er derfor viktig å ha et antivirus-program som tilbyr ekstra beskyttelse for å forhindre nettopp dette.

Du bør også tenke på kompatibilitet. Det finnes antivirus-programmer som fungerer best på Mac, og andre som passer bedre for Windows-enheter. Hvis du bruker Windows, bør du sørge for å velge riktig versjon for ditt system.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Trenger jeg antivirus hvis jeg allerede har Windows Defender?

Ja. Windows Defender er et standard antivirusprogram som kommer med Windows 10. Selv om det er bedre enn ingen beskyttelse, er det ikke bra nok til å gi optimal beskyttelse. Ettersom det er så vanlig og fungerer på samme måte på alle datamaskiner, har det blitt mye enklere for nettkriminelle å forutse og omgå. Du blir derfor mer sårbar ovenfor angrep.

Hva annet får jeg med et premium antivirusprogram som jeg ikke allerede får fra Windows Defender?

Microsofts innebygde programvare er betydelig forbedret de siste årene, men det gir likevel ikke samme beskyttelse som det de beste tredjepartsleverandørene tilbyr. Mange antiviruspakker kommer blant annet med praktiske ekstrafunksjoner, som sikkerhetskopiering, passordadministrator, foreldrekontroll, sikkerhet for mobil og nettbrett og til og med et innebygget VPN. Når det gjelder beskyttelse mot trusler som virus, malware og spyware, er Microsoft Defender et helt greit, men langt fra det beste alternativet. Førsteklasses antiviruspakker gir som regel langt mer beskyttelse, og er bedre på å beskytte deg og datamaskinen din.

Trenger jeg å slå av Windows Defender mens jeg kjører et annet antivirusprogram?

Ikke nødvendigvis. De fleste antivirus-programmene vi anbefaler på denne siden er kompatible med Microsoft Defender, og skal ikke forårsake problemer. De kan kjøres samtidig med et premium antivirus-program.

Ansvarsfraskrivelse

Antivirustopp10.com tilbys besøkende som en gratistjeneste. Vi kan imidlertid motta provisjon fra partnerne våre hvis du laster ned en programvare vi anbefaler via lenken vår. Vi streber etter å holde informasjonen så oppdatert som mulig, men kan ikke garantere at dette alltid er tilfelle.