AntivirusTopp10

De beste antivirusprogrammene for Mac

Hvis du har en Mac og lurer på hvilket antivirusprogram som gir best beskyttelse, har du kommet til riktig sted. På denne nettsiden viser vi de beste antivirusprogrammene for Mac i 2024. Alle produkter på denne listen er valgt ut fordi de er spesialdesignet for å beskytte Mac-systemer og de har scoret høyt på å identifisere og fjerne virus og malware.

Opplysninger om reklameinnhold

ÅRETS PRODUKT 2024
Spar 84 %
up1
TotalAV

vi har kåret vinneren: den aller beste antivirusteknologien

 • det mest populære, nye antivirusprogrammet
 • den beste beskyttelsen mot virus
 • ekstrafunksjoner som brannmur, VPN og mye mer
 • i 2024 fikk TotalAV best bransetestscore av AV-TEST
9,8
Best totalt sett
1 370,46 kr
Fra 218,81 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk
Spar 57 %
2
Norton

Norton er det mest kjente varemerket innen antivirusbransjen – og med god grunn...

 • Beskytt PC-en, Mac-en eller mobilenheten din
 • vant
 • virusbeskyttelsesløfte (pengene tilbake-garanti)
 • tilbyr de beste funksjonene for foreldrekontroll
9,5
Flott
749,00 kr
Fra 319,00 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk
Spar 50 %
3down
Panda

De andre krever at du betaler ekstra for et VPN. Med Panda Security inngår et grunnleggende VPN for alle.

 • et gratis VPN inngår i alle pakkene
 • høyeste beskyttelsesnivå
 • enkelt brukergrensesnitt
 • reduserer ikke ytelsen
9,4
Svært bra
466,99 kr
Fra 233,49 kr
Besøk nettside
Spar 45 %
4
Bitdefender

sikkerhetsløsningene fra Bitdefender får stadig toppkarakterer i ulike tester og publikasjoner over hele verden

 • "Editor's Choice" fra PC MAG 6 år på rad!
 • 500 millioner fornøyde kunder over hele verden
 • foreldrekontroll gir ekstra sikkerhet for foreldre
 • komplett sikkerhet for Windows, Android, macOS og iOS
9,2
Svært bra
689,98 kr
Fra 379,49 kr
Besøk nettside
Spar 70 %
up5
Avast

Avast gir god beskyttelse og inkluderer flere viktige sikkerhetsverktøy som hjelper deg med å unngå virus og hackere i systemet ditt.

 • svært god gratisversjon av programvaren
 • enestående resultater i tredjeparts labtester
 • gamer-modus for de som spiller mye på nettet
 • e-post uten søppelfiler – sørger for å holde innboksen din fri for søppel
9,1
Svært bra
899,00 kr
Fra 270,00 kr
Besøk nettside
Tilgjengelig på norsk

Trenger Mac-maskiner virkelig antivirusprogram?

Til tross for at Mac-maskiner kanskje blir angrepet sjeldnere enn andre plattformer som Windows, er de ikke uovervinnelige.

Det stemmer dog at Mac-maskiner generelt sett er sikrere enn Windows-maskiner, av to grunner: Mac-er er teknisk sett vanskeligere å utnytte enn Windows-PCer. Apple er svært sikkerhetsbevisst, og operativsystemene er gjerne vanskeligere å infiltrere enn Windows-systemer.

Den andre grunnen er at det finnes færre Mac-maskiner enn Windows-maskiner. Når det gjelder Mac-maskiner er det dermed færre mål for nettkriminelle å utnytte, og de er vanskeligere å hacke. For noen år siden var rett og slett ikke Mac-brukere verdt strevet.

Mac vokser imidlertid i popularitet. Hvis du eier en Mac, bør du derfor ikke la ovennevnte gjøre deg for selvsikker. Trusselen om skadelig malware har på kort tid økt også for Mac-brukere. Oppdagede trusler har økt med mer enn 60 % fra det siste kvartalet i 2018 til det første kvartalet i 2019. Adware er også mer utbredt, med en økning på mer enn 200 % i den samme tidsperioden. Nettkriminelle blir smartere og grådigere. På verdensbasis anslås det nå at nettkriminalitet tar inn mer penger enn den globale narkotikahandelen!

Det er altså slik at risikoen øker, og du trenger dermed beskyttelse. Nettsikkerhet er viktigere enn noensinne, og et godt antivirusprogram er det beste stedet å starte hvis du ønsker å forbli trygg på nettet.


Slik beskytter antivirusprogrammer deg på nettet

De fleste tenker seg ikke om to ganger før de tar på sikkerhetsbeltet i bilen eller hjelmen når de sykler. Det er derfor utrolig at de tror de kan besøke all slags nettsider uten å være beskyttet av et skikkelig antivirusprogram.

En omfattende antiviruspakke sørger for at Mac-en din er fri for malware og at enheten din kjører raskere. Den beskytter deg mot potensiell ransomware, phishing-svindel eller andre angrep på private filer og bilder.

De beste antivirusprogrammene for Mac vi anbefaler ovenfor kjører i bakgrunnen, uten at systemet ditt belastes, slik at du stort sett ikke en gang vet at det er der og beskytter deg. Det sikrer datamaskinen din mot de vanligste synderne: virus, trojanske hester, ormer og andre typer malware.

I tillegg til antimalware-beskyttelse, tilbyr en god sikkerhetspakke også massevis av personvern- og sikkerhetsfunksjoner, som toveis brannmurer, beskyttelse for sosiale media, og, hvis du har barn, foreldrekontroll.


Bør jeg skaffe et gratis antivirusprogram for Mac?

Selv om det finnes færre gode, gratis antivirusprogrammer for Mac enn Windows, er det alltid bedre å installere et gratis antivirusprogram enn å ikke ha noen.

Når det er sagt, er det flere åpenbare fordeler med å betale for en premium sikkerhetspakke. Et gratis antivirusprogram tilbyr ikke brannmur, VPN for å beskytte sikkerheten din, kontinuerlige sikkerhetsoppdateringer i sanntid, foreldrekontroll, automatisk sikkerhetskopiering av data og ransomware- og e-post-beskyttelse.

Som med alt annet i livet, får du det du betaler for. Hvis du ønsker å surfe på nettet uten å være bekymret for personvernet ditt, anbefaler vi at du bruker noen kroner på den beste sikkerheten for din Mac.

De betalte versjonene kommer vanligvis i årlige abonnement som koster mindre enn $ 50. Hvis du fremdeles ikke er sikker, har vi for øyeblikket et spesialtilbud på Intego – vår favoritt blant antivirusprogrammer for Mac. Du kan kjøpe den komplette beskyttelsespakken for kun $ 24,99, nedsatt fra $ 49,99! Det vil si at du nå kan få 50 % rabatt via lenken vår .

Du lar ikke døra være ulåst om natten. Din Mac og iPhone trenger også de beste låsene for at du skal være trygg. Til syvende og sist er det mye enklere å forhindre et angrep, enn å rette opp skaden når du allerede har blitt et offer.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Kan Mac få virus?

I motsetning til hva mange tror, kan Mac få både virus og andre typer malware. I tillegg kan Mac bli hacket! Den eneste grunnen til at det er mindre hacking blant Mac-brukere, er at det er langt færre av dem. Det er mer lønnsomt for hackere å rette seg mot Windows-brukere, som står for nesten 90 % av markedet, sammenlignet med Mac på 10 %.

Har ikke Mac allerede innebygget antivirus?

Jo, men akkurat som Windows Defender, er det i beste fall elementært. XProtect er kun i stand til å «oppdage» en håndfull filer som Apple har identifisert som ondsinnet. Hvis en trussel faller utenfor Apples spesifiserte liste, for eksempel et phishing- eller ransomware-angrep, kan ikke Mac beskytte deg.

Men en enkel tilbakestilling kan fjerne alle virus, sant?

Først og fremst snakker vi ikke om en enkel tilbakestilling her. Du må tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene, noe som betyr at hele harddisken med filer blir slettet. Selv da er det ingen garanti for at alle spor av virus og malware blir fjernet. Den beste løsningen? Det er som kjent best å være føre var, og det beste er derfor å beskytte Mac med et godt antivirusprogram.

Ansvarsfraskrivelse

Antivirustopp10.com tilbys besøkende som en gratistjeneste. Vi kan imidlertid motta provisjon fra partnerne våre hvis du laster ned en programvare vi anbefaler via lenken vår. Vi streber etter å holde informasjonen så oppdatert som mulig, men kan ikke garantere at dette alltid er tilfelle.