AntivirusTopp10

Tror du Mac-en din er trygg mot malware? Tro om igjen …

På tross av ryktet om at de er sikrere enn Windows PC-er, er ikke Apple Mac-maskiner immune mot virus og malware.

Det blir solgt stadig flere Apple-produkter, og målet for hackerne blir dermed mer attraktivt. Dette gjør det mer sannsynlig at virus blir designet spesifikt for å angripe Mac-maskiner, og det er derfor lurt å tenke på sikkerhetsprogram for Mac.
Vi har faktisk sett en økning i Mac-malware i det siste, spesielt i form av irriterende popup-annonser og programmer som utfører endringer i innstillinger eller gjør at andre programmer slutter å fungere.

Dette er imidlertid de minste bekymringene dine når det gjelder hva hackere kan gjøre. Selv Mark Zuckerberg og FBI-direktør James Comey har dekket til webkameraene og mikrofonene sine for å unngå at hackere kan spionere på dem.

Hackere har begynt å installere bakdører på infiserte datamaskiner. Ifølge rapporter på den tekniske nyhetssiden Ars Technica, inneholder sider som Hack Forums tråder fulle av folk som sammenligner og utveksler bilder av Mac-er de har hacket seg inn på og overtatt kontrollen over.

Mange datamaskiner blir infiserte ved at brukerne blir lurt til å klikke på lenker i e-poster, som deretter laster ned malware. En rekke brukere klikker også på falske versjoner av nettsider som ber om innloggingsopplysninger, og kontodetaljene deres blir dermed stjålet.

iPhone-, iPad og til og med IoT-tilkoblede enheter er attraktive mål for nettkriminelle. Enhver enhet som er koblet til internett er sårbar ovenfor ondsinnet programvare som kan infisere systemet, slette og endre filer, stjele personlig data eller bruke Mac-ens ressurser.

Du kan beskytte Mac-en din. Du kan også beskytte iPhone. Du kan til og med beskytte alle IoT-enhetene hjemme. Det betyr ikke at alle andre i familien er trygge, eller at alle andre i familien din er like forsiktige. Bare fordi du nøler før du klikker på den store nedlastingsknappen, betyr ikke det at partneren din kommer til å gjøre det. Og, bare fordi du kan komme deg helskinnet gjennom det mørke nettet, betyr ikke det at barna dine kan det.

Akkurat som når du kjører bil, er det ikke bare din egen sikkerhet det er snakk om – det gjelder også alle andre som er i bilen sammen med deg.

Apple øker stadig sikkerheten i hver ny versjon av macOS-systemet. Men Mac-er inkluderer ikke antivirus- eller antispyware-programmer, selv om de har en innebygd brannmur som blokkerer angrep fra ondsinnede brukere på nettet.

Hovedpoenget er: Mac-er er tryggere enn PC-er, men du bør likevel skaffe deg et godt antivirusprogram.

Det å spare noen hundre kroner i året på et av de beste antivirusprogrammene kommer til å koste deg dyrt hvis du blir infisert av malware, som utgjør en risiko for personvernet ditt og verdifulle data.

Mac-en din blir et enkelt bytte for enhver hacker, med mindre du skaffer deg et skikkelig antivirusprogram.
Gå direkte til:
De beste antivirusprogrammene
    Separator
    De beste antivirusprogrammene 2024