AntivirusTopp10

Windows 7 er død: Dette må du gjøre nå for å forbli trygg …

Hvordan gå fra — eller fortsette å leve med — Windows 7

En hærskare med høyrøstede PC-entusiaster sverger til Windows 7. Hvorfor? Fordi det er ikke i veien, og det fungerer bare.

Frem til i dag. Den 14. januar 2020 slutter Microsoft å tilby støtte til Windows 7. Windows 7 er død, og det kostnadsfrie antivirusprogrammet Microsoft Security Essentials støttes heller ikke lenger.
PC-en din kommer selvsagt til å fortsette å fungere. Microsoft trekker ikke bokstavelig talt ut kontakten på enhetene dine. Men, Windows 7 kommer ikke til å få flere oppdateringer eller sikkerhetspakker, noe som betyr at PC-en din blir svært sårbar ovenfor skadelig programvare som ser ut til å pryde overskriftene hver dag. Hvis du fortsetter å bruke Windows 7 – og mer enn en fjerdedel av alle datamaskiner bruker det, i følge NetMarketShare — er du på egenhånd, og internett kan bli skadelig.

Vi hjelper deg imidlertid med å forbli så trygg som mulig.

Hvordan overleve med Windows 7 (i hvert fall en stund til …)


Hvis du bestemmer deg for å holde deg til Windows 7 etter 14. januar, må du ta visse forholdsregler:

- Oppdater alt med oppdateringspakken Microsoft Patch Tuesday fra januar 2020. Dette blir siste sjanse til å sørge for at Windows og andre Microsoft-programmer er så sikre som mulig.

- Avinstaller nettleseren Microsoft Internet Explorer. Den er et stort sikkerhetshull. Last ned Google Chrome eller Mozilla Firefox i stedet.

- Dropp Microsoft Office og tilhørende komponenter, som Word, Excel og Outlook. Bytt til Googles Office-pakke eller til LibreOffice. E-postklientene Gmail eller Thunderbird kan erstatte Outlook.

- Slå av Java i nettleserne dine.

- Slå av Adobe Flash Player i nettleserne dine.

- Installer et av de beste antivirusprogrammene. Microsoft slutter å utvikle sitt eget antivirusprogram for Windows 7, Microsoft Security Essentials, og du trenger derfor noe annet.

Hovedpoenget er: Oppgrader til Windows 10 snarest, og skaff deg et skikkelig antivirusprogram.

Det å spare noen hundre kroner i året på et skikkelig antivirusprogram kommer til å koste deg dyrt hvis du blir infisert av malware, som utgjør en risiko for personvernet ditt og verdifulle data.

Den gamle PC-en din med Windows 7 blir et enkelt bytte for enhver hacker, med mindre du skaffer deg et skikkelig antivirusprogram.
Gå direkte til:
De beste antivirusprogrammene
    Separator
    De beste antivirusprogrammene 2024